Horoscopul: Poartă către ocultism?

 Philip Kosloski | Oct 24, 2018

Citirea horoscopului poate părea o distracţie, dar în spatele ei se ascunde ceva mult mai sinistru.

La suprafaţă, a citi horoscopul pare a fi ceva ce o persoană o face din distracţie şi se poate amuza căutând ce îi vor spune “stelele”, despre ziua respectivă. Deschizând un ziar local veţi găsi horoscopul zilnic în vecinătatea caricaturilor şi a rebusului, la secţiunea divertisment.

Însa Biserica nu crede că astrologia este „doar distracţie şi joacă”. De fapt, Biserica crede cu fermitate că acolo se petece ceva mai sinistru care poate invita o prezenţă malefică în viaţa unei persoane.

Astrologia este o practică străveche, care îşi are rădăcinile înainte de naşterea lui Cristos, în diferite religii păgâne, şi scopul ei era de a prezice viitorul, bazat pe mişcarea corpurilor cereşti. Aceasta plasează astrologia în categoria „divinaţiei” şi aduce cu ea speranța ca dacă o persoană poate şti cum se va desfăşura o anumită zi , va poseda un fel de  „putere” asupra timpului. Acesta plasează citirea horoscopului direct în planul celui rău.

Doar Dumnezeu cunoaşte viitorul, în timp ce Satana şi slujitorii săi, nu. Cu toate astea, întrucât ei sunt spirite care au un intelect uimitor, pot observa ceea ce se petrece pe pământ şi oferă indivizilor o prezicere a ceea ce s-ar putea întâmpla. Evident, asta se întâmplă la „ghicitul din palmă” sau prezicerea prin intermediul unui „medium”, când se caută în mod activ ajutorul unui spirit (un demon), pentru a prezice ce se va întâmpla în viaţa unei persoane.

Biserica s-a opus mereu cu fermitate practicării astrologiei şi citirii horoscopului, aşa cum susţine Catechismul Bisericii Catolice: „Trebuie respinse toate formele de divinaţie/prezicere, recurgerea la Satana sau demoni, chemarea morţilor sau alte practici care în mod fals presupun „dezvăluirea” viitorului. Consultarea horoscopului, astrologia, ghicitul în palmă, interpretarea semnelor, fenomenul clarviziunii şi recurgerea la medium-uri, ascund toate dorinţa de a avea putere asupra timpului, a istoriei şi în ultimă instanţă asupra altor fiinţe umane, precum şi dorinţa de a îmbuna forțele oculte. Ele contravin onoarei, respectului şi iubirii pe care le datorăm doar lui Dumnezeu.” (CBC 2116).

Cu ani în urmă, Episcopul Donald W. Montrose, episcop de Stockton, California, a scris o scrisoare pastorală în care condamna cu fermitate citirea horoscopului.

Chiar dacă milioane de oameni urmăresc horoscopul cu un interes mai mic sau mai mare, el rămâne tot un fel de a cunoaşte norocul. Chiar dacă spuneţi că nu credeţi în horoscop şi-l citiţi doar pentru propriul amuzament, ar trebui să abandonaţi această practică. Horoscopul zilnic poate cu uşurinţă să ne influenţeze din când în când. Este o cale prin care ne deschidem către ocultism.”

Totodată exorciştii atestă influenţa demonică a horoscoapelor, deoarece unii oameni care au devenit posedați sau influenţaţi de demoni, adesea au început  prin a le citi.

„Un creştin nu citeşte horoscopul ca să prevadă viitorul; un creştin nu cercetează un clarvăzător care se uită într-un glob de cristal sau îi citeşte din palmă…Noi suntem bărbaţi şi femei care mergem către o promisiune, pe calea pe care a mers Abraham către tărâmul făgăduit.”

Dumnezeu este de partea noastră şi vrea să ne călăuzească spre Tărâmul Făgăduit. Noi trebuie doar să-L lăsăm să facă asta şi să ne încredem în căile Sale.

 Horoscopes: Gateway to the occult?

Comentarii închise la Horoscopul: Poartă către ocultism?

Din categoria Informatii

Comentariile nu sunt permise.