Francisc confirma ca intr-adevar sunt modificari referitor la divortati si Euharistie

Reporter Francis Rocca, Wall Street Journal: […] As dori sa va intreb despre Exhortatia dvs Apostolica. Unii sustin ca nu s-a schimbat nimic referitor la disciplina care guverneaza accesul la sacramente al celor divortati si recasatoriti, si sustin ca legea, ca si practica pastorala si evident doctrina raman la fel; iar altii , in schimb, sustin ca s-au modificat multe si ca acum sunt multe deschideri si posibilitati noi. Intrebarea mea este pentru o persoana, un catolic care vrea sa stie: sunt acum noi posibilitati concrete, care nu existau inainte de a fi publicata Exhortatia, sau nu?

Papa Francisc: As putea spune ca „da”, si gata. […]

http://w2.vatican.va/content/francesco/it/speeches/2016/april/documents/papa-francesco_20160416_lesvos-volo-ritorno.html

In  prezentarea sa, cardinalul Schönborn a declarat ca de acum inainte nu mai exista diferente intre casatoriile „regulare” si „iregulare” – cu alte cuvinte, si unii si altii se pot impartasi. Acest lucru a fost primit cu bucurie nu numai de catre atei si laici, nu numai de catre adulteri si concubini, ci si de catre numerosi episcopi. Citam doi, de care ne informeaza Sandro Magister: Presedintele Conferintei episcopale din Filipine decide: „sa fie deschise bratele primitoare pentru toti cei care s-au tinut departe de biserica dintr-un sentiment de rusine si de vinovatie”. Si apoi adauga: „la masa celor pacatosi, la care Domnul PreaSfant se ofera pe sine insusi ca aliment pentru cei in mizerie, este loc intotdeauna” („masa” este in mod evident cea a Euharistiei, iar pacatosii sunt concubinii adulteri.

De asemenea, in dioceza de Bergamo Italia, Mons Alberto Carrara, director al periodicului diocezan “SantAlessandro” isi incepe articolul cu fraza: „Asadra, cei divortati si separati care s-au recasatorit pot fi acum admisi la sacramente. Aceasta este una din noutatile aduse de «Amoris laetitia»”.

http://adelantelafe.com/francisco-confirma-ha-habido-cambios-denzinger-bergoglio-razon/

Comentarii închise la Francisc confirma ca intr-adevar sunt modificari referitor la divortati si Euharistie

Din categoria Informatii

Comentariile nu sunt permise.