Francisc a ignorat și a acoperit abuzurile din Argentina înainte de a fi papă

4 septembrie 2018 (LifeSiteNews) – Canalul național german de televiziune ZDF a produs anul trecut un documentar în  care susține că Papa Francisc, ca  Arhiepiscop de Buenos Aires, a ignorat cererile pentru justiție de la victimele abuzului din eparhia sa. Documentarul este reluat acum în urma mărturiilor arhiepiscopului Viganò că Papa a acoperit abuzul fostului cardinal Theodore McCarrick. Documentarul susține, de asemenea, că arhiepiscopul Bergoglio, înainte de a deveni papa, a participat la apărarea unui preot acuzat de abuz. Acțiunea a fost fără succes, preotul respectiv a fost întemnițat pentru 15 ani după ce a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra copiilor.

Acum, în lumina raportului Viganò, documentarul este difuzat din nou și privit cu alți ochi. Documentarul, intitulat „Tăcerea păstorilor”, a câștigat premiul „Prix Europa 2017” pentru cele mai bune documentare europene. In el se arata cum mulți preoți acuzați de abuzuri sexuale au fost pur și simplu transferați de episcopii lor în alte țări pentru a evita urmărirea penală. A doua parte a documentarului evidențiază comportamentul  Arhiepiscopului Jorge Bergoglio din Buenos Aires.

Filmul arata cum Bergoglio a afirmat că în dieceza sa nu există preoți pedofili. „Acum, când se întâmplă, niciodată nu te poți face ca nu vezi. Nu poți fi în poziție de putere și sa distrugi viața unei alte persoane”” În Dieceza mea nu mi s-a întâmplat niciodată „, a adăugat Bergoglio.

După ce Bergoglio a devenit Papa Francis în 2013, l-a reinstaurat pe Fr. Mauro Inzoli, cunoscut ca un abuzator de minori, împotriva sfatului dat de Cardinalul Gerhard Müller.

Documentarul mai dezvăluie însă cum însuși Bergoglio a avut într-adevăr un caz de preot pedofil într-o eparhie vecină și că a fost implicat intim în acest caz. Acesta este infamul părinte Julio César Grassi care a fost închis timp de 15 ani din cauza abuzului său asupra copiilor care i-au fost încredințați spre îngrijire în orfelinatul „Fundația pentru copii fericiți”. Documentarul intervievează șase victime ale abuzului, care au susținut că  Arhiepiscopul Bergoglio nu a răspuns niciodată plângerilor lor specifice atunci când i-au scris ca arhiepiscop de Buenos Aires. Întrebata despre declarația citată mai sus, că Bergoglio nu are niciodată un preot pedofil în dioceza sa și dacă spune aici adevărul, o victimă a abuzului, o femeie, a răspuns: „El vrea ca oamenii să creadă asta, dar este o minciună”.

Deși i-au scris viitorului papă despre acuzațiile împotriva preoților abuzivi, „niciunul dintre noi” nu a primit răspuns, a spus una dintre victime. „El primește toate celebritățile ca Leonardo diCaprio” a continuat victima „, dar pentru noi, nici măcar o scrisoare scurtă în care să spună că îi pare rău”.

„Nu aștept nimic de la el. Nu cred în el „, a adăugat o altă femeie.

O a treia femeie a explicat: „Am suferit foarte mult și sunt foarte dezamăgita” a spus ea cu lacrimi în ochi: „Papa nu a făcut nimic cât a fost arhiepiscop aici.” „Toată lumea mi-a zis”- a continuat ea, „Scrie-i, e obligat să-ți răspundă. Dar nimic.”

„În calitate de arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc a fost aparent surd la suferința acestor victime”. Alte victime și-au exprimat convingerea că Bergoglio „a încercat în mod intenționat să devieze cursul justiției”. Aici a fost făcută referire la părintele Grassi. „Biserica argentiniană a făcut tot ce-i stă în putință ca să fie achitat”, a explicat vorbitorul. Juan Pablo Gallego, avocatul apărării victimelor abuzului, a subliniat că episcopii argentinieni, în 2010, sub conducerea arhiepiscopului Jorge Bergoglio, care era, la acea vreme, și președintele Conferinței Episcopilor Argentinieni (2005-2011) – după ce Grassi a fost condamnat în prima instanță – au comandat un studiu pentru uz intern,  „Studiu asupra cazului Grassi” care spune că „instanța a greșit”, că Grassi era nevinovat și, prin urmare, ar trebui achitat. Se susține de asemenea, că copiii abuzați răspândesc „falsificări, minciuni, înșelăciune și invenție”. „Așadar Papa,” a încheiat vorbitorul în documentar, „a ordonat o anchetă pentru a încerca să îl  facă  achitat pe un preot condamnat pentru pedofilie.” „Jorge Bergoglio, viitorul Papă, a trimis judecătorilor acest studiu înainte de audierile de apel ale părintelui Grassi.”

Carlos Mahiques a fost unul dintre acești judecători. Într-un interviu pentru acest documentar, el a precizat clar că acest studiu ordonat Bergoglio, „este extrem de părtinitor” și de aceea el, în calitate de judecător, nu s-a lăsat influențat de acesta. „Era clar în favoarea părintelui Grassi”, a spus judecătorul. „Ei încercau să exercite o presiune subtilă asupra judecătorilor”.

Într-un interviu din documentar cu unul dintre victimele abuzului părintelui Grassi, devine clar că Grassi a susținut că se află sub protecția lui Bergoglio. „Bergoglio nu și-a retras niciodată mâna de deasupra mea”, sunt cuvintele citate de victima care susține că le-a auzit de la Grassi însuși.

Documentarul afirmă că Bergoglio, în calitate de Papă Francisc „nu a comentat niciodată cazul Grassi”. Jurnaliștii înșiși au încercat timp de opt luni să obțină un interviu cu Pontiful pe această temă, dar fără rezultat. Pentru ca aceasta încercare a eșuat, jurnaliștii s-au așezat în rând la Domul Saint Peter în timpul audiențelor papale și l-au interpelat pe Papa Francisc: „Sfinția voastră! În cazul Grassi, ați încercat să influențați justiția argentiniană? „Papa Francis, făcând o față uluită (prins în film și redat aici în fotografie), a răspuns:” Nu! „Jurnaliștii au continuat spunând:” Nu? Atunci, de ce ați comandat o contra-anchetă? „Papa a răspuns, cu o față similară:” N-am făcut-o niciodată „.

Documentarul se întreabă :” Cum se poate recupera Biserica Catolică după aceste tăceri vinovate? ”

Grassi a fost pana de curând pe lista oficială a Diecezei Morón, o eparhie sufragană a Arhiepiscopiei Buenos Aires (pe lista curenta, însă, numele său lipsește). Se pare că Grassi nu a fost niciodată laicizat, cel puțin nu sub Bergoglio.

SURSA : https://www.lifesitenews.com/news/francis-ignored-covered-up-abuse-in-argentina-before-becoming-pope-german-d

DOCUMENTARUL POATE FI VIZIONAT AICI  :   https://youtu.be/fPfAhznwbV0

SCURTA CRONOLOGIE A CAZULUI GRASSI

Procesul Grassi a început pe 20 august 2008 și a durat nouă luni, cu 130 de martori.

Pe 9 iunie 2009, el a fost găsit vinovat în prima instanță și condamnat la 15 ani de închisoare, dar i s-a permis să rămână liber până la apel.

La 20 iunie 2009, 49 de preoți și 50 de laici au emis o declarație împotriva deciziei instanței de a-l lăsa liber Grassi pana la apel. Ei au criticat, de asemenea, „tăcerea conducătorilor bisericii fata de acest caz și altele asemănătoare”. Semnatarii au spus: „Vedem că alte conferințe episcopale, precum Columbia, au luat poziție în cazuri similare și nu înțelegem tăcerea voastră, care pare a da un semnal de „tăcere” și „acceptare”

În 14 septembrie 2010, Curtea Penală de Apel din provincia Buenos Aires a respins primul recurs al lui Grassi și a confirmat sentința de 15 ani.

http://www.bishop-accountability.org/Argentina/Detailed_Grassi_Summary.htm

Comentarii închise la Francisc a ignorat și a acoperit abuzurile din Argentina înainte de a fi papă

Din categoria Informatii

Comentariile nu sunt permise.