Papa Francisc pare ca acoperă scandalurile de abuz

Papa Francis a mai reabilitat un Cardinal sancționat

Arhiepiscopul José Gomez din Los Angeles a dat o dispoziție pe 31 ianuarie 2013 ca predecesorul său, pro-homosexualul cardinal Roger Mahony, „nu va mai avea nici o sarcină administrativă sau publică”. Motivul a fost rolul lui Mahony în acoperirea abuzurilor homosexuale. Mahony s-a scuzat pentru „eșecul” său de a proteja tinerii. Cinci ani mai târziu, pe 13 ianuarie 2018, Papa Francisc l-a numit pe Mahony drept trimisul său special la celebrarea celei de-a 150-a aniversări a eparhiei lui Scranton (4 martie).

Un professor de drept de la Princeton solicită demisia lui Francisc

Dacă Francis a fost informat despre abuzurile lui Cardinal McCarrick, dar l-a împuternicit să „reprezinte și să influențeze Biserica în întreaga lume timp de cinci ani, viitorul acestui pontificat este în cea mai gravă nesiguranță”, potrivit lui Robert George. George este profesor de jurisprudență în Princeton și profesor universitar la Harvard Law School. El este catolic. Scriind pe Wsj.com (30 august), George subliniază că dezbaterea despre motivele și personalitatea arhiepiscopului Carlo Maria Viganò este secundară, „Mai importante sunt afirmațiile sale de fapt ale mărturiei, care pot fi verificate cu dovezi grele”.

Cum i-a promovat Francisc pe abuzatorii homosexuali în Vatican

O sursă a Vaticanului „foarte de încredere” și „bine informată” a declarat pentru LifeSiteNews.com (30 august) că Cardinalul Gerhard Müller și cei trei preoți care au fost înaintea lui au fost concediați de Papa Francisc pentru că toți au încercat să pună în aplicare regulile Bisericii privind abuzurile homosexuale. Potrivit sursei, Müller s-a opus faptului că Francisc a vrut să-l reinstaleze pe părintele Mauro Inzoli, un abuzator al multor adolescenți care a fost suspendat din preoție în 2012. Francis nu l-a ascultat pe Müller și l-a lăsat pe Inzoli să îndeplinească anumite funcții ale preoției.

Într-un alt caz, Francisc a decis că un apartament din Vatican să nu fie acordat unui secretar al lui Müller – deși Müller însuși a cerut-o. În schimb, apartamentul a fost dat de acum infamului Mons. Luigi Capozzi, un secretar al Cardinalului pro-homosexual Coccopalmerio. Potrivit sursei, Francisc a fost informat despre problemele gay ale lui Capozzi, dar i-a dat oricum apartamentul. În acest apartament, Capozzi a organizat în vara anului 2017 o petrecere homosexuală cu cantități mari de cocaină. Petrecerea a fost încheiată de un raid al poliției. (n.t. știrea a circulat mult în presă la acea vreme)
Mulți întreabă de ce nu au zis nimic preoții până acum? De frică și pentru că așa au fost învățați, obișnuiți. Unii se ascund sub ”ascultare” însă aceasta nu le justifică tăcerea când chestiunile devin grave și pun în pericol Biserica și Învățătura ei:
Cardinal din  Vatican: Am nevoie de permisiunea lui Francis înainte de a vorbi cu jurnaliștii
Pro-homosexualul AmericaMagazine.org (30 august), care este publicat de iezuiți, l-a întrebat pe cardinalul Marc Ouellet dacă a discutat sancțiunile împotriva Cardinalului McCarrick în noiembrie 2011 cu arhiepiscopul denunțător Carlo Maria Viganò. Viganò vorbește despre această discuție în recenta sa declarație explozivă. Dar Ouellet a răspuns că preferă să nu comenteze acest lucru, „Trebuie să-l văd mai întâi pe Papa înainte de a vorbi jurnaliștilor”, a adăugat el.
surse info:

Comentarii închise la Papa Francisc pare ca acoperă scandalurile de abuz

Din categoria Informatii

Comentariile nu sunt permise.