Rozariul este mai puternic decât bomba atomică

11 octombrie 2016 De Gretchen Filz
 „Rugăciunea este mai puternică decât bomba atomică.“
– Părintele Hubert Schiffer, supraviețuitor Hiroshima
August 2015 a marcat aniversarea a 70 de ani de la lansarea bombelor atomice asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, care au inițiat sfârșitul celui de al doilea război mondial. Este posibil să fi auzit despre povestea miraculoasă a părintelui Hubert Schiffer și a trei dintre colegii săi, preoți misionari iezuiți, care au supraviețuit exploziei atomice rugându-se cu credință Rozariul. Bomba a explodat la doar 8 blocuri distanță de Biserica Iezuită Adormirea Maicii Domnului din Hiroshima.
Iată ce s-a întâmplat:
„Dintr-o dată, o explozie teribilă a umplut aerul cu un tunet asurzitor. O forță invizibilă m-a ridicat de pe scaun, m-a aruncat prin aer, m-a zgudiut, m-a lovit, m-a învârtit roată, roată, ca pe o frunză într-o rafală de vânt de toamnă.”
Cei patru preoți trăiau într-o casă parohială în raza atomică de distrugere completă. După șocul exploziei au privit în jur și nu au văzut NIMIC; pe o distanță de mile, în toate direcțiile, mii de oameni erau morți și toate clădirile au fost distruse … cu excepția celor patru preoți și a casei lor parohiale. Deși răniți, au supraviețuit, și nici ulterior nu au suferit de boală radiațiilor.
Hiroshima after the bombing - 4 Catholic missionary priests stand outside their church
Hiroshima după bombardament – 4 preoți misionari catolici stau în afara bisericii lor
 „A fost nevoie doar de o secundă: o străfulgerare – înfricoșător de îngrozitoare – și Hiroshima, căminul a o jumătate de milion de oameni, a fost ștearsă de pe pământ. Ceea ce a rămas a fost doar întuneric, sânge, arsuri, gemete, foc și teroarea care se răspândea.”
Întrebat de ce cred ei că au scăpat, când atât de mulți alții au murit fie de la explozie, fie ulterior de la radiații, Părintele Schiffer a vorbit în numele lui și al tovarășilor săi:
„Noi credem că am supraviețuit pentru că trăiam mesajul de la Fatima. Am trăit și ne-am rugat Rozariul zi de zi în acea casă.”
How 4 Catholic priests survived at Hiroshima
Cum au supraviețuit  4 preoți catolici în Hiroshima
Doamna noastră a apărut la Fatima în timpul Primului Război Mondial, profețind că în curând acest razboi se apropie de sfârșit, dar și avertizând despre un alt război și mai mare care urma să vină, dacă omenirea nu ascultă avertismentele ei, pentru rugăciune și pocăință. Am învățat noi oare lecția? Cu toată lupta și tensiunea care există azi în întreaga lume, depunem noi oare vreun efort, intenționat, de a trăi mesajul de la Fatima?

Putem să ne rugăm pentru pacea mondială? Putem face o diferență rugându-ne Rozariului în fiecare zi? Putem salva vieți prin această devoțiune puternică?

Răspunsul la toate aceste întrebări este, DA! La Hiroshima putem vedea mâna protectoare a Mariei în acțiune. Ea continuă să ne implore să ne rugăm pentru mijlocirea ei.
Nu numai că suntem chemați să ne rugăm, ci și să răspândim această devoțiune frumoasă și salvatoare printre cei din jurul nostru. Puneți-le în mână un rozariu și cereți-le să vi se alăture în rugăciune, cerând protecția Mariei în timpul acestor vremuri întunecate și rele.
Mai jos este un fragment al apelului părintelui Hubert Schiffer de a trăi solicitările Fecioarei Maria de la Fatima. Citește textul integral aici: https://www.catholiccompany.com/getfed/how-to-live-the-message-of-our-lady-of-fatima/
Link to PDF of "The Rosary of Hiroshima" by bomb survivor Fr. Hubert Schiffer
Link pentru a descărca un fișier PDF de „Rozariul Hiroshima“ de supravietuitorul bombei, Fr. Hubert Schiffer
„Ceea ce avem nevoie astăzi este o cruciadă de rugăciune, spiritul rugăciunii pretutindeni, o reînnoire a celei mai profunde credințe și a încrederii noastre în providența lui Dumnezeu. Maica noastră Sfântă ne-a promis că, dacă am lua în considerare cererile ei pentru rugăciune și acțiune creștină, atunci lumea ar avea pace.”
„Poate simțim că eforturile noastre umile nu pot avea un astfel de efect extraordinar asupra lumii, dar să ne gândim o clipă la puterea unui râu, care mătură totul în calea lui. Acest râu este format din mici picături de apă, și pentru că nenumărate mici picături de ploaie au căzut în el, râul a devenit o forță care transportă nave grele și transformă deșertul în ferme roditoare și grădini.”
„Deci, în același mod, Cruciada continuă a Rozariului – recitarea Rozariului pentru pace, de către nenumărate persoane din întreaga lume – va deveni o forță spirituală imensă și irezistibilă pentru pace. În acest univers nu există nimic altceva care să constituie un interes comun pentru popoarele lumii, decât iubirea lui Dumnezeu, caritatea și spiritul rugăciunii. Binecuvântatul Rozariu al Mamei noastre este un lanț care unește inimile oamenilor din lume.”
„Acesta este mesajul din Hiroshima: Rugăciune în fiecare inimă, rugăciune pe fiecare buză, rugăciune care să miște lucrarea fiecărei mâini, în întreaga lume. Acesta este spiritul de rugăciune care ne va aduce pacea în această lume. Poate deveni aceasta o realitate? Răspunsul depinde de tine ”- Pr. Robert Schiffer, 1953
When the Rosary was Stronger than the Atomic Bomb

Comentarii închise la Rozariul este mai puternic decât bomba atomică

Din categoria Informatii

Comentariile nu sunt permise.